Taco vegetal cu fasole

Publicat in Retete pranz, Retete vegetariene 12 mai 2021
Taco vegetal cu fasole este o rețetă simpă și gustoasă în care orezul brun și fasolea neagră servesc drept bază pentru legumele sote și toppingul de taco.
TIMP DE GĂTIRE
20 min
NUMĂR PORȚII
1
CALORII
435

INGREDIENTE: 

  • O linguriță de ulei de măsline;
  • ½ ardei gras verde feliat;
  • ½ ceapă roșie feliată;
  • ½ cană orez brun fiert;
  • ¼ cană de fasole conservată, clătită;
  • ¼ ceașcă de brânză Cheddar mărunțită;
  • ¼ cană de sos salsa;
  • 2 linguri de coriandru proaspăt tocat;

MOD DE LUCRU:

  • Încălziți uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adăugați ardeiul gras și ceapa, amestecând des, până când legumele devin crocante la suprafață și fragede în interior (5 până la 8 minute). 

  • Puneți orezul gătit și fasolea pe o farfurie sau pe o lipie (după preferințe). Adăugați legumele, brânza, sosul salsa, coriandrul, sarea și piperul (după gust). Puteți să folosiți și sos de ardei iute.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE: 

  • Proteine 165 g
  • Carbohidrați 60 g
  • Fibre alimentare 9.5 g
  • Grăsimi 15.5 g
  • Grăsimi saturate 6.4 g
  • Vitamina A 773 IU
  • Vitamina C 56 mg
  • Acid folic 94 mcg
  • Tiamină 0.4 mg
  • Calciu 262 mg
  • Magneziu 58.5 g
  • Fier 2.8 mg
  • Sodiu 584 mg
  • Potasiu 600 mg

Noutăți

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *