Combinația clasică dintre roșiile proaspete, mozzarella și ierburi aromate poate fi o solutie ideala pentru un pranz sau o cină ușoară și savuroasă.
TIMP DE GĂTIRE
25 min
NUMĂR PORȚII
4
CALORII
490
INGREDIENTE:
100 Grame – Rosii
15 Grame – Rosii uscate
1 Catel (5g) – Usturoi
1 Lingura (15ml) – Ulei de masline
15 Grame – Suc natural de lamaie
15 Grame – Măsline verzi
50 Grame – Paine integrala
50 Grame – Mozzarella
1 Lingurita (7g) – Otet balsamic
10 Grame – Busuioc verde
1 Gram – Sare de masa
1 Gram – Piper negru
MOD DE LUCRU:
Așezați roșiile uscate la soare într-un castron și acoperiți cu apă clocotită. Lăsați-le timp de 10 minute.
Pe un tocător, amestecați usturoiul cu 1/4 de linguriță de sare folosind partea laterală a unui cuțit, pisând până când totul devine o pastă netedă. Transferați amestecul într-un castron și amestecați cu o lingură de ulei, suc de lămâie și ardei roșu zdrobit.
Scurgeți roșiile și tocați-le mărunt. Adăugați-le în vasul cu sosul, împreună cu măslinele și amestecați bine.
Întindeți amestecul de roșii și măsline pe jumătate de pâine. Așezați feliile de brânză, niște piper și feliile de roșii și condimentați cu sare și oțet. Acoperiți cu mai multe frunze de busuioc. Ungeți cu lingura de ulei rămasă feliile de pâine și așezați-le deasupra pentru a obține sandwich-ul.