Dovlecelul împreună cu broccoli, usturoiul și mozzarella se combină perfect într-un preparat mediteranean, hrănitor și sănătos.
TIMP DE GĂTIRE
40 min
NUMĂR PORȚII
4
CALORII pe portie
194
INGREDIENTE:
Un dovleac de aproximativ 1 kg tăiat în jumătate și fără semințe
O lingură de ulei de măsline extravirgin
2 căni de broccolini tocat
4 căței de usturoi tocat
¼ linguriță de piper roșu zdrobit (opțional)
2 linguri de apă
O cană de brânză mozzarella mărunțită
¼ cană de parmezan mărunțit
¾ linguriță condimente italiene
½ linguriță de sare
¼ linguriță de piper măcinat
MOD DE LUCRU:
Așezați dovleacul cu partea tăiată în jos într-o tavă și adăgați câteva linguri de apă. Coaceți dovleacul la 200 grade C până când devine fraged, (40 până la 50 de minute.)
Între timp, încălziți ulei într-o tigaie mare, la foc mediu. Adăugați broccolini-ul, usturoiul și ardeiul roșu (dacă vă place). Gătiți, amestecând frecvent, timp de 2 minute. Adăugați apă și gătiți, amestecând, până când broccolini-ul devine moale (încă 3 până la 5 minute). Transferați într-un castron mare.
Folosiți o furculiță pentru a răzui în interior dovleacul copt până la coajă. Amestecți fâșiile de dovleac obținute prin răzuire cu 3/4 de cană de mozzarella, 2 linguri de parmezan, condimente italiene, sare și piper. Întroduceți amestecul în cele două coji de dovleac, acoperiți cu restul de 1/4 de cană de mozzarella și 2 linguri de parmezan.
Coaceți pe raftul inferior al cuptorului timp de 10 minute. Mutați-vă pe raftul superior, urmărind cu atenție, până când brânza începe să se rumenească, aproximativ 2 minute.